Servicii Curatare si dezinfectare bazine de apa pentru siguranta sporita

servicii curatare si dezinfectare bazine de apa

Acest procedeu de curatare si dezinfectare bazine de apa Constanta are trei etape esentiale:

  • Prima etapa consta in curatare si dezinfectare bazine de apa Constanta cu un aparat cu presiune. Aceasta curatare nu se face cu substante chimice, are loc doar eliminarea murdariei din bazine cu ajutorul aparatului care curata cu apa sub presiune.
  • A doua etapa cuprinde dezinfectarea peretilor bazinelor. Aceasta operatiune are loc cu ajutorul unor substante specifice care elimina toate bacteriile si restul microorgasnimelor care exista in bazin.
  • Ultima etapa consta in procesul de dezinfectare a apei care va fi introdusa in bazin. Alegerea unei metode potrivite pentru dezinfectia apei potabile trebuie sa fie combinata cu cerintele locale pentru a oferi o siguranta maxima microbilogica si un risc minim de contaminare nedorita. Dintre metodele cele mai utilizate amintim:
  1. Clorinare – Eficienta clorinarii pentru operatiunea de curatare si dezinfectare bazine de apa este extrem de dependenta de valoarea pH-ului din apa. Evitarea contaminarii bacteriene prin excesul de clor este, adesea, exagerata deoarece concentratia de clor se epuizaza repede .
  2. Dioxidul de clor – Acesta este un mijloc de dezinfectie care, datorita avantajelor lui multiple, inlocuieste clorul in tot mai multe aplicatii. Efectul dioxidului de clor este mai puternic si mai mult decat atat este total independent de valoarea pH-ului din apa.
  3. Ozonizare – Ozonul este unul din cele mai puternice mijloace de oxidare si dezinfectie care poate fi folosit in tratarea apei. Avantajul sau major este faptul ca nu se genereaza produse derivate si ca ozonul insusi se descompune in oxigen.
  4. Dezinfectia cu ultraviolete – Pentru dezinfectia cu ultraviolete, apa ce urmeaza a fi dezinfectata este expusa la lumina ultravioletelor. Acesta este un germicid puternic ce nu afecteaza calitatea apei. Dezinfectia cu UV nu ofera actiune de sedimentare in reteaua de conducte.
  5. Sterilizarea cu ioni de argint – In acest tip de sterilizare, ionii de argint sunt adaugati in apa intr-o concentratie de 0.05 pana la 0.1 mg/l. Acesti ioni au un efect germicid (oligodinamic).
  6. Filtrare sterila – Costurile ridicate inseamna ca filtrarea sterila se limiteaza la aplicatii medicale si farmaceutice. Acest proces foloseste membrane de filtrare care au marimea porilor de << 0.5 µm, ce trebuie dezinfectate la intervale regulate. Ultrafiltre simple sunt folosite, de asemenea, la filtrarea apei pentru uz domestic.
  7. Filtrare Slow Sand – Filtrarea Slow sand cu filtre de viteza de circa 0.1 m/h duce la o reducere semnificativa a microbilor.Din cauza necesitatii unei suprafete de filtrare mare, folosirea acestui tip de filtrare in tratarea apei potabile a scazut considerabil.

Aceasta operatiune de curatare si dezinfectie bazine de apa Constanta se recomanda a se realiza de doua ori pe an.

Pentru mai multe informatii despre procedelul de curatare si dezinfectie bazine de apa Constanta sau orice alte servicii oferite de firma noastra nu ezitati sa ne contactati.

 

SC Ecoprest Akasa SRL

Adresa: Bd. A. Vlaicu, Nr. 125, Constanta

Telefon: 0241 625 314

Mobil: 0733 610 787

Email: contact@ecoprestakasa.ro