Sfaturi legate de dezinsectia paianjenilor
Paianjenii fac parte din ordinul arahnidelor si se intalnesc peste tot pe glob, aproape in toate zonele de clima existand mii de astfel de specii. Primii paianjeni au aparut acum trei milioane de ani si la inceput aveau dimensiuni foarte mici. O data cu trecerea timpului acestia au evoluat, ajungand la formele cunoscute de astazi. Acesti paianjeni au opt picioare, iar corpul lor se compune din doua parti principale.
Vederea lor este slaba, iar auzul este inexistent. Ei simt insa vibratiile pe care le produce o insecta prinsa in plasa, deoarece aceasta se zbate, incercand sa scape. Vibratiile sunt transmise de fiecare fir al panzei catre centrul acesteia, unde se gaseste de obicei paianjenul. Destinatia principala a panzei de paianjen este aceea de capcana, in care se prind diverse insecte, acestea fiind hrana sa. Fiind tesuta din fire extrem de subtiri, panza nu este vazuta de insectele aflate in zbor. Dupa ce se incurca in plasa, acestora le este aproape imposibil sa se mai desprinda din ea. Zbaterea lor trezeste atentia paianjenului, care se apropie, prudent, de prada. Apoi, insecta este infasurata cu fire subtiri de matase, fiind astfel imobilizata. Dupa aceea, paianjenul ii “injecteaza” o substanta care paralizeaza si apoi ucide insecta, dizolvand-o in interior pana se transforma intr-o solutie moale.
Se apreciaza ca in lume exista circa 20.000 de rase de paianjeni, dintre care cele mai multe traiesc in America de Sud si in Africa. Printre aceste rase gasim si paianjeni veninosi, a caror intepatura poate fi mortala chiar si pentru om. De asemenea exista unele rase tropicale din America de Sud cuprind paianjeni uriasi, cum ar fi vestita tarantula, mygala (care traieste in Brazilia si India), paianjenul alergator (in Italia) si multi altii. Desi acestia se inrudesc cu paianjenii obisnuiti, sunt totusi diferiti, nu numai prin dimensiunile gigantice, dar si prin modul de viata. Ei nu tes panza, ci se ascund in gauri si ataca prada sarind asupra ei. Se pot hrani si cu vietati mai mari, cum ar fi soparlele si chiar unele pasarele.
Cum scap de paianjeni
Pentru a evita aparitia acestor paianjeni este necesara pastrarea curateniei si stergerea prafului de pe toate suprafetele. Imediat ce se descopera aparitia unei panze este obligatorie indepartea ei, aspirarea si spalarea zonei.
Atunci cand se doreste aplicarea insecticidelor clasice impotriva acestor paianjeni se face cu pompa de joasa presiune prin toate zonele – colturi, tavane, pereti, dupa mobila.
Cea mai eficienta metoda sa scapati de paianjeni este sa ne contactati – dezinsectie Constanta