Dezinsectie ceata calda (termonebulizare) – este un proces de dezinsectie sau dezinfectie. Prin acest procedeu se creeaza o particula foarte fina care sa patrunda in toate crapaturile sau locurile unde se pot ascunde daunatorii. Aceasta particula se face cu ajutorul unor aparate speciale de tip ULV care genereaza o ceata usoara formata din particole foarte fine, Ultra Low Volume (ULV), avand diametrul intre 5 – 50 microni (μm). Aceste echipamente ard un amestec de produs petrolier combinat cu insecticid, creandu-se o ceata calda, care datorita particolelor de dimensiuni foarte mici creeaza un efec vizual asemanator unui nor de fum.
Din studiile efectuate pana in prezent, rezulta o serie de statistici conform carora, tratamentul de dezinsectie ceata calda sau termonebulizare are cea mai mare rata de penetrare si ofera cele mai bune rezultate in majoritatea cazurilor, indiferent de tipul si gradul de infestare a spatiului tratat.
Aparatele folosite pentru dezinsectie ceata calda, denumite si foggere pot fi manuale, de dimensiuni mai mici, care se pot purta in mana. Aceste echipamente sunt folosite in general in hale de depozitare, magazii sau chiar apartamente si in orice spatiu interior care permite acest tip de tratament, sau montabile pe masina, care sunt folosite in general pentru dezinsectia/dezinfectia spatiului exterior cum ar fi: parcuri, culturi agricole sau spatii publice.
Tratamentele la care este recomandata aceasta dezinsectie ceata calda, oferind rezultate mult mai bune decat tratamentul prin pulverizare sunt: dezinsectia pentru ectoparaziti (purici, capuse, plosnite), dezinsectia impotriva insectelor zburatoare, in special cele specifice cerealelor, depozitelor de legume, magaziilor (gargarita, gandacul de tutun, sitotroga cerealella) si pentru dezinfectia spatiilor interioare, dar si pentru orice alt tip de tratament la care gradul de infestare este mare.
Dezinsectie ceata calda (termonebulizare) – ce inseamna, cum se produce si unde se foloseste?
Atunci cand pulverizarea se face cu echipamente care produc jetul de aer prin arderea benzinei substanta pulverizata va fi calda, deci denumit tratamentul va fi denumit”dezinsectie ceata calda”. Ca si solvent la solutia de lucru la ceata calda exista doua posibilitati – apa cu glicol sau produs petrolier.
Aceste tipuri de aplicari se adreseaza mai mult tratamentelor impotriva insectelor zburatoare, la exterior, dezinsectiilor urbane. Se mai recomanda utilizarea tratamentelor cu ceata calda atunci cand suprafata este cuprinsa de vegetatie densa si singura modalitate de a patrunde este de curentii de aer cald care se misca de la sol in sus.
SC Ecoprest Akasa SRL
Adresa: Bd. A. Vlaicu, Nr. 125, Constanta
Telefon: 0241 625 314
Mobil: 0733 610 787
Email: contact@ecoprestakasa.ro