Soarecii pot fi intalniti atat in libertate, cat si in cladiri, ei patrunzand in casele oamenilor, depozituri sau grajduri. Infestarea cu soareci este mult mai posibila decat cea cu sobolani. In locuintele oamenilor, soarecii pot fi gasiti adeseori in camari sau alte locuri unde sunt depozitate alimente. Soarecii nu cauta mancare la distante mari fata de cuib, de aceea capcanele vor fi amplasate in zonele unde se observa activitate.
Actiunea de deratizare soareci reprezinta o serie de masuri aplicate in scopul distrugerii rozatoarelor daunatoare: soareci, sobolani, harciogi, popandai care sunt direct raspunzatori in transmiterea unor agenti patogeni atat la om cat si la animale. Astfel acestia pot determina aparitia unor boli ca: ciuma, trichineloza, malaria, turbarea, toxiinfectiile alimentare, leptospiroza, febra aftoasa, bruceloza, gastroenteritele, salmonela. Aceste boli pot fi transmise prin contact cu suprafetele infestate, populate de catre rozatoare sau printr-o gazda intermediara infestata. Lucrarile de deratizare soareci se pot efectua preventiv sau curativ in scopul eliminarii definitive a razatoarelor, pe o perioada cat mai indelungata de timp, atat pe suprafata tratata, cat si in imprejurimile acesteia, pe o arie cat mai extinsa. Cu cat suprafata supusa spre deratizare este mai mare, eficienta lucrarilor de deratizare vor atinge o durata mai mare de timp.
Cum se efectueaza serviciul de deratizare soareci si sobolani:
In functie de circumstante, deratizarea o efectuam in mai multe moduri:
- deratizare soareci la exterior pentru prevenirea aparitiei rozatoarelor.Aceasta o facem prin amplasarea de substante raticide la o distanta de cativa zeci de metri a zonei pe care dorim sa o protejam. Deasemenea, raticidele vor fi amplasate de jur-imprejurul zonei protejate.
- deratizare soareci la exterior pentru exterminarea rozatoarelor care deja exista in zona nedorita. Acest lucru il facem prin urmarirea gaurilor specifice cuiburilor de soareci, iar in apropierea gaurilor vom pune surse de otrava raticida. Pentru deratizarea la exteriorul cladirilor folosim otrava raticida de mai multe tipuri. Prin combinarea mai multor tipuri de raticide avem certitudinea ca macar unul va fi pe placul soarecilor. Ca o masura de protectie in plus, raticidele utilizate au in compozitia lor un repelent care este doar pe placul rozatoarelor, nu si al altor specii.
- deratizare soareci la interior pentru prevenirea sau exterminarea acestor rozatoare. Aceasta o facem prin aplicarea de capcane pregatite cu atractanti. Deratizarea in interiorul cladirilor si a locurilor unde nu ne este permisa utilizarea de otrava raticida o facem prin amplasarea de capcane adezive, capcane mecanice sau capcane autoblocante, acestea fiind pregatite cu atractanti.
Pentru spatiile deschise operatiunea de deratizare soareci are loc intr-o singura etapa. Se amplaseaza statiile de intoxicare pe perimetrul suprafetei care urmeaza a se trata impotriva soarecilor si in jurul cladirilor daca exista in locatie dupa care se vor alimenta cu substante raticide.
Efectul substantelor raticide nu este imediat. Acestea actioneaza dupa aproximativ 3-7 zile, timp in care toti membrii familiei de rozatoare se alimenteaza cu substanta raticida atractanta. Materialele pentru deratizare soareci sunt autorizate si avizate de Ministerul Sanatatii Familiei, avand si avizul Departamentului Sanitar Veterinar si nu reprezinta un pericol pentru mediul inconjurator sau pentru oameni si animale.
SC Ecoprest Akasa SRL
Adresa: Bd. A. Vlaicu, Nr. 125, Constanta
Telefon: 0241 625 314
Mobil: 0733 610 787
Email: contact@ecoprestakasa.ro