Deratizare – reprezinta un complex de masuri aplicate permanent in scopul distrugerii rozatoarelor daunatoare (soareci, sobolani), si mentinerea acestora la un nivel numeric redus. Prin tehnicile speciale de deratizare firma noastra vine in sprijinul dumneavoastra dorind sa va asiguram un mediu curat si bine igienizat. Firma noastra serveste calitatea la cele mai inalte standarde si la preturi prietenoase, accesibile si discutabile ce se pliaza perfect cerintelor si nevoilor familiei sau partenerilor dumnevoastra.
Actiunea de deratizare reprezinta o serie de masuri aplicate in scopul distrugerii rozatoarelor daunatoare: soareci, sobolani, harciogi, popandai care sunt direct raspunzatori in transmiterea unor agenti patogeni atat la om cat si la animale. Astfel acestia pot determina aparitia unor boli ca: ciuma, trichineloza, malaria, turbarea, toxiinfectiile alimentare, leptospiroza, febra aftoasa, bruceloza, gastroenteritele, salmonela.
In functie de suprafata si natura spatiului in care se efectueaza lucrarea, operatiunea de deratizare se poate face cu:
a. utilaj generator de ceata termica calda
b. calupuri
c. grau tratat
d. gel
De ce trebuie sa facem deratizare?
In afara pagubelor economice pe care le pot lasa, rozatoarele pot fi considerate ca purtatori de germeni si vectori principali, in transmiterea a numeroase boli infecto-contagioase deosebit de grave, dintre care unele transmisibile la oameni, cum sunt: tularemia, trichineloza, leptospiroza, bruceloza, icterul infectios, antraxul, rujetul, ricketsiozele, toxinfectiile alimentare, pseudopesta aviara, pesta porcina, turbarea, teniazele.
Cand si unde trebuie efectuata operatiunea de deratizare?
Combaterea rozatoarelor trebuie efectuata pe tot parcursul anului dar cu o intensitate mai mare primavara si toamna, cand resursele de hrana din zona culturilor agricole se imputineaza si temperaturile exterioare devin tot mai coborate. In mediul urban, acolo unde rozatoarele se adapteaza cu mare usurinta se impune efectuarea permanenta de operatiuni de deratizare, mai ales in spatiile ce le ofera conditii prielnice de dezvoltare, cum ar fi: subsolurile tehnice ale cladirilor, retelele de canalizare, depozitele alimentare, unitatile de productie alimentara sau farmaceutica, zonele de depozitare a deseurilor s.a.
Lucrarile de deratizare se pot efectua preventiv sau curativ in scopul eliminarii definitive a razatoarelor, pe o perioada cat mai indelungata de timp, atat pe suprafata tratata, cat si in imprejurimile acesteia, pe o arie cat mai extinsa. Cu cat suprafata supusa spre deratizare este mai mare, eficienta lucrarilor de deratizare vor atinge o durata mai mare de timp.
Materialele utilizate pentru deratizare sunt autorizate si avizate de Ministerul Sanatatii Familiei, avand si avizul Departamentului Sanitar Veterinar si nu reprezinta un pericol pentru mediul inconjurator sau pentru oameni si animale. Substantele raticide folosite in actiunile de deratizare, vor fi sub forma de momeli gata preparate de firma producatoare sau produse de catre operator pe suport cerealier. In mod special, pentru zonele in care se manipuleaza, depoziteaza, prelucreaza sau expun produse alimentare se vor folosi numai substante acceptate in sectorul alimentar, astfel incat sa nu existe riscul de contaminare a produselor alimentare si se va preveni aparitia altor produse in aceste zone. In zonele mentionate, se vor amplasa custi cu prindere sau capcane metalice.
Pentru mai multe detalii – contactati-ne !
SC Ecoprest Akasa SRL
Adresa: Bd. A. Vlaicu, Nr. 125, Constanta
Telefon: 0241 625 314
Mobil: 0733 610 787
Email: contact@ecoprestakasa.ro