Coltul cu produse BIO – gheata carbonica

Folosim gheata carbonica pentru a oferi clientilor nostri curatenia dorita utilizand doar produse naturale.

 

 

Coltul cu produse BIO

Ce este gheata carbonica?

Gheața carbonică, cunoscută de asemenea și sub denumirea de gheață uscată, este o formă solidă a dioxidului de carbon.

Principala utilizare a gheții carbonice este de a păstra mâncarea, băutura  într-o stare nealterată, fără a folosi metoda refrigerării ciclice. Gheața carbonică poate fi folosită pentru înghețarea instantanee a alimentelor, mostrelor, sau/și la fabricarea înghețatei. Se foloseste si la evenimente festive pentru a produce efectul de fum in paharele de bautura.

O altă calitate este și prevenirea activității insectelor în containere închise cu cereale sau orice alte produse cerealiere, deplasând oxigenul, dar nemodificând în nici un fel gustul sau calitatea acestor produse. Din același motiv, poate preveni sau întârzia râncezirea uleiurilor și a grăsimilor alimentare. Fiind atrase de dioxidul de carbon, insectele pot fi prinse cu ajutorul gheții carbonice.

Pe langa aplicatiile comerciale, gheata carbonica are si aplicatii industriale. De exemplu instalatorii folosesc un echipament special care formează dioxidul de carbon lichid aflat sub presiune ca un manșon în jurul țevilor; imediat ce gheața carbonică este formată, apa este înghețată, formând o priză de gheață, și oferindu-le astfel posibilitatea să repare instalația fără să oprească alimentarea cu apă. Gheata carbonica este foarte utila in scoaterea placilor de gresie.

Sablarea a devenit una din cele mai mari utilizări a gheții carbonice.

SC Ecoprest Akasa SRL

Adresa: Bd. A. Vlaicu, Nr. 125, Constanta

Telefon: 0241 625 314

Mobil: 0733 610 787

Email: contact@ecoprestakasa.ro