Carabusi – insecte care sunt raspandite in aproape toata Europa. Acestia pot fi gasiti pe diverse specii de foioase, precum arţar, stejar, fag, mesteacan, scorus, plop, nuc, castan, pomi fructiferi, precum şi pe conifere, cum este zada şi duglas verde. Pe langă acestea, acesti carabusi mai ataca şi diferite ierburi, castraveţi, sfecla si salate.
Acesti carabusi adulti se hranesc cu frunzele copacilor gazda. In cazul in care exista o invazie in masa, copacul gazda poate fi complet desfrunzit. In general, frunzele care sunt mancate ale plantelor sunt inlocuite de altele noi in luna iunie. Dar prin faptul ca larvele de carabusi se hranesc cu radacinile plantelor poate fi atat de nociv pentru plante incat acestea devin foarte slabite, iar la o furtuna mai puternica pot fi smulse din radacini.
Cum scapam de carabusi
Tratamentele impotriva acestor carabusi se fac prin aplicarea directa a insecticidelor pe vegetatia sau pe suprafata unde acestia se gasesc. Modul in care insecticidele vor actiona este prin contact – substanta activa din insecticid isi face efectul in mod direct.
Un al doilea tip de actiune al insecticidelor este ingestia – insecticidul isi face efectul in momentul in care insecta – si anume acesti carabusi – mananca planta pe care s-a facut pulverizarea insecticidului. Recomandam pentru ambele tratamente impotriva carabusilor insecticide pe baza de deltametrin
In cazul ambelor tratamente cu insecticid rezultatele se obtin pana la prima ploaie sau furtuna mai puternica cand substanta se spala de pe vegetatie sau pereti. Cand exista invazii masive de carabusi se recomanda repetarea tratamentelor de 2-3 ori. Insecticidul are efect doar asupra insectelor mature nu si a larvelor, oualor.
Pentru orice intrebari referitoare la carabusi si alte insecte daunatoare, si tratamentele impotriva lor, nu ezitati sa ne contactati prin formularul de contact.
In afara de dezinsectia contra contra gandacilor, compania noastra mai ofera si urmatoarele servicii DDD:
- Dezinsectie restaurante contra gandacilor
- Dezinsectie cu insecticide la termonebulizare
- Dezinsectie cu ceata rece sau calda
- Dezinsectie bazine cu apa potabila
- Tratamente si echipamente solare si sere
- Dezinsectie silozuri cereale
- Dezinsectie cu alegerea insecticidului la pulverizare
- Deratizare restaurant – soareci si sobolani