Dezinsectie Constanta

Dezinsectie Bucuresti Constanta Dezinsectie – este ansamblul mijloacelor si metodelor de prevenire si combatere a insectelor taratoare si zburatoare, care vehiculeaza si transmit (in mod direct sau indirect) boli infecto-contagioase pentru om si animale. Prin dezinsectie pot fi prevenite afectiuni ca tuberculoza, toxiinfectia alimentara, virozele, malaria, febra oftoasa, tifusul, afectiunile automate, ciuma, turolemia, variola, antraxul, pesta porcina.

In functie de suprafata dar si de natura spatiului in care se efectueaza lucrarea, operatiunea de dezinsectie se va face cu:

a. utilaj generator de ceata termica calda, care foloseste numai solutie concentrata, si care produce nori de ceata densa. Acestia rezista pana la 8 ore, timp in care patrund pana in cel mai ascuns loc din incapere.

b. utilaj generator de ceata rece, care are o putere de pulverizare de pana la 14 metri, aceasta ducand la imprastierea substantei rapid si eficient.

De ce trebuie sa facem dezinsectie?

Principalul motiv este acela de a ne proteja sanatatea si in al doilea rand pentru a ne asigura un grad cat mai ridicat de confort. Printre bolile transmise de insecte se numara: malaria, febra galbena, maningita West Nile – transmise de tantari, febra butonoasa, boala Lyme – transmise de capuse, toxinfectii alimentare, prin bacteria E colli – transmise de muste, pesta, tifosul murin – transmise de purici.

Cand si unde trebuie efectuata operatiunea de dezinsectie?

Pe tot parcursul anului trebuie efectua operatiunea de dezinsectie impotriva insectelor taratoare, precum gandacii, puricii, plosnitele , iar dezinsectia impotriva insectelor zburatoare, cu exceptia daunatorilor de depozit trebuie efectuata incepand cu luna martie si pana in lunile octombrie – noiembrie, in functie de temperatura mediului ambient

Dezinsectia completeaza dezinfectia si contribuie la prevenirea si combaterea unor boli transmise de insecte si acarieni (tantari, paduchi, purici, plosnite, capuse). Aceasta contribuie efectiv la igienizarea adaposturilor de animale, a locuintelor, magaziilor din fermele zootehnice, la reducerea pagubelor importante pe care daunatorii le produc fondului de produse agroalimentare depozitate.

Din punct de vedere practic, o dezinsectie este de doua feluri:

  • dezinsectie preventiva (sau profilactica) care are scopul de a impiedica inmultirea si raspandirea daunatorilor. Ea trebuie sa aiba caracter permanent;
  • dezinsectie curativa (terapeutica sau de combatere) in focar, urmareste distrugerea si indepartarea insectelor si atropodelor din unitatea asupra careia se actioneaza.

Pentru dezinsectie sunt utilizate insecticide 100% eficiente autorizate de Ministerul Sanatatii si din Romania. Substantele sunt inodore si nu sunt toxice pentru oameni sau animale. Toate substantele si produsele pe care le utilizam in activitatea de dezinsectie se regasesc pe lista produselor pesticide avizate de Ministerul Sanatatii si Familiei pentru profilaxia sanitar – umana. In concluzie nu trebuie sa va temeti ca administrarea acestor produse ar putea avea efecte negative asupra sanatatii dumneavoastra. Spectru de actiune pentru dezinsectie este reprezentat de :gandaci de bucatarie, furnici, muste, tantari, purici, plosnite, paduchi, paienjeni. molii, daunatori depozite, larve.

Operatiune de dezinsectie poate fi ecologica, aceasta consta in amplasarea unor capcane cu adeziv, pe care insectele raman lipite si chimica care consta in aplicarea de insecticide pentru combaterea larvelor si insectelor adulte.

 

 

Doriti mai multe detalii ? Contactati-ne !